Dreptul de retragere din contract

Potrivit articolului 9 alin. 1 din O.U.G. nr. 34/2014 cumpărătorii beneficiază de o perioadă de 14 zile calendaristice pentru a renunţa la produsele cumpărate , fără a fi nevoit să justifice decizia luată în acest sens .

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau de la primirea ultimului produs dintre cele comandate, in cazul in care produsele multiple din comanda se livreaza separat, in mai multe transe.

Pentru a beneficia de dreptul de retur, consumatorul trebuie sa transmita in scris magazinului online (prin email sau scrisoare recomandata) formularul urmator:

 

Model de formular de retragere

 

Prezentul formular se trimite inapoi completat doar daca doriti sa va retrageti din contract.

– Catre Albert Csongor Stefan PFA , str. Primaverii nr.12 ap 17, Cluj Napoca, judetul Cluj, tel. 0745617646,

email: info@jucarii-lemn-online.ro

   – Va informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vanzarea

urmatoarelor produse primite la data ________:

– Numele consumatorului

– Adresa consumatorului

– Semnatura consumatorului (doar in cazul in care acest formular este notificat pe hartie)

– Data _____

 

Nu vor fi luate in considerare solicitari telefonice de returnare a produselor, daca nu se efectueaza si o comunicare scrisa a consumatorului, respectand conditiile de mai sus. Consumatorul va primi un raspuns in cel mai scurt timp posibil si va fi contactat si telefonic.

Adresa de email pentru transmiterea intentiei de returnare  este info@jucarii-lemn-online.ro

Returnarea fizica a produsului se va realiza la adresa indicata de vanzator, folosind acelasi serviciu de transport prin care produsul a fost primit. Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre client. Aceste cheltuielile suportate de catre consumator pentru returnare pot fi mai mari decat taxa standard de transport platita la cumpararea produsului. Taxa de transport platita la cumpararea produsului nu se returneaza, fiind un cost asumat de consumator in cazul returului. Produsele care au beneficiat de transport gratuit la achizitie, nu beneficiaza de transport gratuit (suportat de magazin) si pentru returnare.

Perioada maxima de rambursare a contravalorii produsului este de cel mult 14 zile calendaristice de la primirea returului. Returnarea contravalorii se va realiza in contul bancar al consumatorului.